Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A Kosheen jegel, Parov Stelar fagyizik a fellépés után Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2012. augusztus 17.

Image Augusztus 22-ig, a SZIN indulásáig már csak hatot kell aludni, így a fesztiválozók mellett a fellépők is nagyon készülnek már a fesztiválra. A zenészek kívánságlistáihoz sikerült hozzáférnünk, így megtudtuk, hogy a Sian Evans énekesnő vezette Kosheen legfőbb kérése, hogy az öltözőjükben legyen rengeteg jég. Szintén valami hűsre, de édesebbre vágyik Parov Stelar és csapata, akik a jégkrémhez ragaszkodnak. A Yellowcardnak az énekesük hangszálainak épsége az első: torokfájást elűző teát rendeltek.

Tovább...
 
Színvonalas kulturális fesztivál Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2012. augusztus 17.

Image Elérkezett ez évben is a rangos kulturális eseménynek számító Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál ideje, amelyet bizonyára már sokan vártak Székesfehérváron. A „királyi” műsorok igazi kulturális és gasztronómiai különlegességekkel várják hat napon át vendégeket a megyeszékhely több pontján.

Tovább...
 
FORRÓ RITMUSOK ÉS FÜLLEDT NYÁRI SZERELMEK A SZINEN Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2012. augusztus 16.

Image A nyár szerelmesen teljes, a SZINen pedig mambó királya, az új albumot bemutató Lou Bega gondoskodik arról, hogy a közönség szingliként érkező tagjai párosan távozzanak a koncertjéről, a már egymásra találtak még szorosabban bújjanak egymáshoz tánc közben. A szegedi mediterráneumban a fülledtség nem csak az időjárás függvénye lesz: igazi pezsdítő, forró hangulat várja a fesztiválozókat. Az amerikai Yellowcard is vadiúj lemezével pörgeti majd a pulzust, a Parov Stelar Band a dögös Cleo Pantherrel és szintén új koronggal érkezik, a kanadai DJ fenomén Luke Fair pedig igazi, szívből jövő, csontig hatoló zenét kever majd a SZINezőknek. Már csak egy hét, és indul a legtüzesebb nyárzáró.

Tovább...
 
Ismét Kaposvárra figyel a világ Nyomtatás E-mail
Írta: Balogh Máté   
2012. augusztus 13.

Image 2012. augusztus 14 - 20. között harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. Ezen időszak alatt a klasszikus zenei világ krémje megfordul Kaposváron, akik miatt több ezer érdeklődő érkezik Kaposvárra a világ különböző részeiből. A Bartók rádió és az EBU segítségével több ezer háztartásban ismerik meg a somogyi megyeszékhely és Magyarország nevét.

Tovább...
 
Nyáresti felüdülés muzsikával, fagylalttal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. augusztus 13.

Image Ma, 18 órakor a Szent István Művelődési Ház udvarán jótékonysági koncertet tart a Vox Mirabilis Kamarakórus a krakkói kórus vendégül látására. Vezényel Zemlényi Katica, közreműködik a Hungarikum együttes. A krakkói II. János Pál Egyházzenei Intézet Kamarakórusát Wieslaw Delimat vezényli. A műsorban Palestrina, Scarlatti, Berger, Händel, Buxtehude, Mawby művei mellett népdal feldolgozásokat és zsoltárokat hallhatnak a vendégek. A belépés díjtalan, adományokat fogadnak a kórus vendégül látására.

Tovább...
 
Családi Nap Kisfaludon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. augusztus 10.

Image Családi Napot tartanak holnap, 15 órától a Kisfaludi Közösségi Házban és környékén. A programok ingyenesek, mindenkit sok szeretettel várnak rá a szervezők!

Tovább...
 
Amatőr fás iparművészek tárlata nyílik Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. augusztus 10.

„AM-ART” címmel szervez kiállítást a Garzon Baráti Kör, amely augusztus 14-én, kedden 17 órakor nyílik.

Tovább...
 
Tisza-Plázs és augusztusi Speciális szegedi kedvezmény a SZIN-en Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2012. augusztus 09.

Image A SZIN szervezői speciális augusztusi szegedieknek szóló kedvezménnyel mondanak köszönetet a helyieknek azért a türelemért és együttműködésért, amellyel minden szegedi támogatja a fesztivált. Az állandó és ideiglenes szegedi lakóhellyel rendelkezőknek, azaz minden szegedinek a napijegy augusztus 20-ig 15%-kal olcsóbb. Emellett idén először az SZTE egyetemistái mellett az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium tanulói is kedvezményes 14.500 forintos SZTE Bérlettel bulizhatnak a SZINen. A fesztiválon még egy újdonság várja a SZINeseket: idén először a szegedi Tisza-plázson napfürdőzve, nyugágyakon, napernyők alatt sörözgetve, fröccsözgetve élvezhetik a Tisza-parti strand élményt.

Tovább...
 
Kulturális programok sokaságát rendezik augusztus 15-től Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. augusztus 08.

Image Ünnepi közgyűlés a Szent István téren, nemzetközi néptáncfesztivál, történelmi musical, kiállítás, borrendi találkozó - számos kulturális programot szerveznek idén augusztusban is Székesfehérváron. Ennek keretében avatják fel a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében helyreállított történelmi feliratot is. Minderről sajtótájékoztatón számolt be Vargha Tamás országgyűlési képviselő, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Brájer Éva és Róth Péter, Székesfehérvár két alpolgármestere.

Tovább...
 
Idén is "szigetelnek" a székesfehérvár jazz-művészek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. augusztus 08.

Image A legjobb európai nagyfesztivál díjat elnyerő Sziget sincs kodolányisok nélkül. A székesfehérvári főiskola hallgatói évek óta aktív és fontos résztvevői az idén 20 éves hazai fesztiválnak. A jubileumi Szigeten a szintén 20 éves Kodolányi János Főiskola előadóművészet szakos hallgatói a hazai jazzélet ismert művészeinek közreműködésével minden nap koncerteket adnak a Porondszínházban.

Tovább...
 
ARANYBULLA MŰVÉSZETI NAPOK - 2012 Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. augusztus 08.

Image Az Aranybulla Művészeti Napok immár 13. alkalommal kerül megrendezésre Székesfehérváron. A Művészeti Napok rendezvénysorozat hagyományosan minden évben az Öreghegyi Mulatságokkal kezdődik, majd ezt követi még két program az augusztus 19-ét követő héten.

Tovább...
 
<< Első < Előző 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4830 - 4840 / 6234